diumenge, 1 de maig del 2011

Videojoc educatiu


El passat 26 d’abril de 2011 es va publicar un article, al portal de la Organización de Estados Iberoamericanos Para la Educación, la Ciencia y la Cultura, que parla de la introducció d’un videojoc educatiu El futuro de Villa Girondo amb la finalitat d’aconseguir la participació ciutadana en la discussió/debat, la reflexió, el sentit crític, la interacció i la resolució de problemes plantejats que posen en risc la sostenibilitat a mitjà i llarg període.
Aquest videojoc enfocat per cicle superior posa en pràctica l’educació pel desenvolupament sostenible a partir d’un cas imaginari on els usuaris són els avatars. Alhora, també permet fomentant l’ús de les noves tecnologies i la imaginació dels propis usuaris. Durant la realització d’aquest videojoc, el professor fa de guia i de dinamitzador de l’activitat.


Cal dir que aquest videojoc és la continuació i l’aprofundiment del creat l’any 2008 amb el nom de “Urgent Mensaje. El desafío de llegar”.
A la pàgina web d’aquest joc hi trobem sis pestanyes d’informació variada. La primera “El juego” hi apareix una animació que ens presenta la problemàtica imaginaria de Villa Girondo. A la segona pestanya “Proyecto” hi trobem : una introducció del projecte i els motius de dur-lo a terme mitjançant un videojoc, els continguts i la dinàmica del joc, una síntesis de com és juga i el “Weblog” que intenta barrejar la situació fictícia del joc i la realitat. Pel que fa a la pestanya “Docentes” si detalla el paper d’aquest i les cinc propostes de treball. La resta de pestanyes tracten sobre: els crèdits, la bibliografia utilitzada i el contacte.


Aquest enllaç us conduirà fins a la pàgina web del videojoc on hi podeu trobar tota la informació esmentada anteriorment i la possibilitat de descarregar-vos-el.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada