dimarts, 3 de maig del 2011

Material manipulable a l'aula de matemàtiques


El professor Anton Aubanell Pou ens ofereix una mostra creativa d'experiències pràctiques aplicades a l'aula de matemàtiques a nivell de primària i secundària. La seva conferència ens obra un univers màgic i lúdic per a l'aprenentatge de les ciències experimentals i matemàtiques.
Aubanell considera que com a professors hem d’ensenyar a pensar i hem de contextualitzar per tal que es pugui comprendre, interpretar, solucionar, etc, els problemes matemàtics i també d’altres. Cal, també, que fem despertar la motivació i el interès dels alumnes aplicant metodologies com la resolució de problemes, el treball cooperatiu, activitats relacionades amb les TIC o l’ús de materials manipulables.
Al llarg del seu discurs podem percebre que "sent" les matemàtiques. El seu discurs transmet "amor" cap a les matemàtiques, interès i motivació capaç de captivar al públic tot fent-lo participar activament in situ.

Els enllaços següents hi podeu trobar, respectivament, la primera i segona part de la interessant conferència. Us recomanem, especialment, veure la segona part on gran part d'ella mostra els materials:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada