dimarts, 3 de maig del 2011

"La importancia de la tecnología educativa en el aprendizaje"

María Soledad Cabrelles Sagredo, doctora en educació musical, va escriure el mes d’octubre de 2010 un article que s’anomenava “La importancia de la tecnologia educativa en el aprendizaje”. El febrer de 2011 va escriure la segona part d’aquest article.

Cal tenir en compte, que si la societat actual és la societat de la informació, cal que l’escola també sigui així. L’article mostra la importància d’utilitzar les noves tecnologies dins l’aula d’educació musical, donat que els nens i nenes que eduquem són la futura societat i cal que el seu aprenentatge sigui diferent que el que s’ha donat fins ara.

Així doncs, proposa un canvi en la metodologia ja que actualment no es té la concepció del mestre com a una font de coneixement i d’informació, sinó que aquest pren el paper de guia en l’aprenentatge. La xarxa i altres materials educatius en format digital obren noves possibilitats d’aprenentatge que amplien i/o possibiliten el grau de coneixements que podem oferir als nostres alumnes. És per això que cal que coneguem l’ampli ventall d’informació, activitats i recursos dels que disposem i els apliquem a l’aula tenint coneixença sobre aquest material.

En general, una de las mayores ventajas de la utilización de las TIC en la educación
musical y que está reconocida por la mayor parte de docentes e investigadores, es su
capacidad de presentar la música uniendo diferentes modalidades: video, audio,
gráficos, fotografías, colores, etc., así como facilitar ejercicios para ordenar patrones,
motivos, frases, secciones, etc. y representar la música con distintos códigos
notacionales (lógico, analógico, físico…).”

En definitiva, cal que prenguem consciència del canvi que les noves tecnologies suposen en l’educació (no només en l’àmbit musical) i que utilitzem la gran quantitat de recursos dels que disposem.

Podeu veure els dos articles en aquest enllaç de la revista docenotas.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada