dimarts, 3 de maig del 2011

Camp d'aprenentatge Pau Casals

 Un camp d’aprenentatge és un conjunt de serveis que s’ofereixen als professors i professores d’uns determinats contextos per tal de treballar un medi o entorn proper a l’escola amb l’objectiu que els alumnes aprenguin aspectes educatius d’aquest entorn.
El vídeo que proposem parla d’un camp d’aprenentatge que es troba al Vendrell i que treballa principalment l’entorn a la vida i obres de Pau Casals. A més, en aquest camp d’aprenentatge, també s’utilitza els medis natural (marítim) i social per a treballar-los amb els alumnes.
En l’àmbit de música treballa bàsicament l’obra de Pau Casals, però també altres estils musicals (com ara el rock o el jazz), la dansa o bé els processos d’enregistrament digitals. D’altra banda, també han pogut conèixer el funcionament i l’organització de l’auditori Pau Casals (Vendrell).
En definitiva, tal i com es pot comprovar amb el vídeo, amb un camp d’aprenentatge s’aconsegueix molta involucració per part dels alumnes (donat que el que estudien forma part del seu propi context) i la vivenciació en la pròpia pell dels conceptes que aprenen (cosa que fa molt significativa l’activitat), fets que són molt positius per a l’aprenentatge dels nens i nenes.

“La música, aquest meravellós llenguatge universal,
hauria de ser font de comunicació entre tots els homes”

                                                                                                                      Pau Casals.

Per veure el vídeo fes clic en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada