dimarts, 3 de maig del 2011

"Interculturalidad en educación infantil y primaria con la música"

Tot i que és evident que la interculturalitat ja és un fenomen que caracteritza la societat actual, el fet de tractar o de donar lloc a totes les cultures que hi poden haver l’aula encara és una assignatura pendent de l’educació.

En l’article “Interculturalidad en educación infantil y primaria con la música” de Cristina Isabel Gallego García i Mª del Mar Gallego García es veu el paper que juga la música com a transmissora de valors i tradicions de forma intercultural, sense superposar una cultura a una altra.

A més, la música és concebuda com a una eina imprescindible per al total desenvolupament de l’individu. En l’article, la música s’entén com a una manifestació col·lectiva molt enriquidora pels nens ja que contenen el saber, la manera de fer, les creences, les costums, els estils, els períodes històrics, etc. de les diferents cultures. Cal donar-li la importància que realment té ja que és una forma d’expressió més que pot ajudar a comprendre les altres cultures.

A continuació teniu un fragment en què queda molt ben reflectida la filosofia de tot l’article i les finalitats que té (o hauria de tenir) la música en el treball de la interculturalitat:
Pretendemos que los niños al trabajar la interculturalidad con la música asuman nuevas iniciativas, colaboren entre ellos, establezcan relaciones sociales en ámbitos cada vez más amplios, conozcan, valoren y respeten distintas formas de comportamiento, manifestaciones culturales y artísticas de su entorno u otro más lejano, mostrando siempre una actitud de interés y aprecio hacia las mismas.”

Podeu veure tot l’article fent clic a aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada